رئیس دانشگاه اصفهان از تشکیل گروههای پژوهشی متعدد برای کاربردی کردن پایان نامه های دانشجویی خبر داد.
دکتر محمد حسین رامشت گفت: کاربردی کردن پایاننامه های دانشجویی فرایند پیچیده ای است، دانشگاه اصفهان بیش از ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ دانشجو دارد که ۵ هزار نفر از آنان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل می کنند این یعنی اینکه باید ۵ هزار موضوع تعریف شود که متقاضی دارند.
وی ادامه داد: اولین کاری که در این رابطه در دانشگاه اصفهان انجام شد تشکیل گروههای پژوهشی متعددی، متشکل از متخصصین حقوق، علوم اجتماعی، امنیت اجتماعی و دیگر تخصصها بود که برخی از سازمانها برای اجرای پروژههای خود قراردادهایی با این گروهها امضا کردند که این پروژهها در غالب پایان نامه انجام شود.
رئیس دانشگاه اصفهان یادآورشد: فعالیت دیگری که در این زمینه انجام شد پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور بود که براساس آن دانشجو باید با طرح مشخص از سازمان یا ارگانی وارد دانشگاه شود، هدف از پذیرش دانشجوی پژوهش محور همان ورود در حوزه کاربرد بود.
وی ادامه داد: علاوه بر پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش محور و ایجاد پروژه های پژوهشی در این رابطه به پایان نامههایی که کاربردی باشد گرنت تعلق می گیرد حتی اگر این پایان نامه طرح بوده و از بیرون دانشگاه هم پول دریافت کند به استاد و دانشجوی پایان نامه گرنت تعلق می گیرد.
رئیس دانشگاه اصفهان گفت: پایان نامه غیر کاربردی هم زیاد داریم، اگر بتوانیم برنامه مدونی تدوین کنیم، ظرف دو یا سه سال آینده می توانیم ۱۰ تا ۱۵ درصد پایان نامه ها را کاربردی کنیم.
وی یادآورشد: ولی این بدین معنی نیست که علوم محض و نظری نباید کار شود ما جاهایی که خوب کار کردیم، کارهایی بوده که متکی به کار نظری بوده، فقط باید طبقه بندی درستی انجام دهیم برخی از دانشمندان ما نمی توانند در زمینه کاربردی کار کنند ولی در زمینه علوم محض و علوم غیر کاربردی نظریه پردازی قوی انجام می دهند که روزی به کار می آید.
وی ادامه داد: جریانی که مقام معظم رهبری تاکید داشتند این نبود که علوم نظری به کار نمی آید و نباید وارد آن حوزه شد بلکه نظر ایشان این بود که علوم باید به سمت جریان کاربردی حرکت کند چون همه که دانشمند نیستند و نمی توانند نظریه پردازی کنند، به ویژه اگر جوانان وارد حوزه کاربردی شوند شعف درونی پیدا کرده و برای چاپ مقاله، نشان دادن خود و پول درآوردن دارای انگیزه شده و با جدیت فعالیت می کنند.
پژوهشهای کاربردی: تشکیل گروه های پژوهشی ویژه کاربردی کردن پایان نامه های دانشجویی