بر اساس تحلیل استنادی و شاخص های مربوط با پایگاه استنادی علوم ایران از میان ۳۵۷ نشریه معتبر وزارت بهداشت و علوم، تنها ۱۱۲ نشریه معتبر شناخته شدند.
دکتر جعفر مهراد در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ISC، نشریات معتبر را از سال ۱۳۷۸ که برون داد آن در سال ۱۳۸۰ تجلی پیدا کرده است، نمایه کرده است. نشریات مربوط به سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۵ نیز نمایه شده یا می شوند که بر اساس آن دانشمندان و نویسندگان مقالات علمی می توانند به ارزش مقالات خود در ISC بر اساس ضریب تاثیرپذیری پی ببرند. ضریب تاثیر نشان دهنده رتبه علمی مجله در میان نشریات علمی کشور است. هم اکنون برخی مجلات از ضریب تاثیرپذیری بالایی برخوردارند و برخی از ضریب تاثیرپذیری پایین. وزارت علوم به راحتی براساس این ضریب از طریق پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام می تواند به جایگاه نشریات علمی کشور پی ببرد.
وی اضافه کرد : پیش از ایجاد پایگاه استنادی علوم ایران و جهان اسلام، وزارت علوم ۲۵۰ نشریه را معتبر اعلام کرده بود و وزارت بهداشت ۱۰۷ نشریه را. وقتی این نشریات در ISC قرار گرفتند و اعتبارسنجی شدند مشخص شد بسیاری از این نشریات اعتبار چندانی ندارند. بر اساس تحلیل استنادی و شاخص های مربوط با پایگاه استنادی علوم ایران از میان ۳۵۷ نشریه معتبر وزارت بهداشت و علوم، تنها ۱۱۲ نشریه معتبر شناخته شدند. نشریاتی که از طریق ISC معتبر شناخته شدند، همسنگ نشریات معتبر ISI هستند.
رئیس کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز در ادامه گفت : نکته قابل توجه این است که در سال ۱۳۸۳ تعداد نشریات معتبر علمی در پایگاه استنادی علوم ایران ۱۵۲ نشریه و در سال ۱۳۸۴ برابر ۱۲۸نشریه بوده است. مقایسه تعداد نشریات معتبر در ISC نشان می دهد که در هر سال ممکن است از تعداد نشریات معتبر علمی کاسته شود. بسامد و فراوانی استفاده از مجلات علمی شاخصی است که مشخص می کند چرا در یکسال مجله ای معتبر شناخته می شود و در سال دیگر کم اعتبار یا بی اعتبار.
گفتنی است ISC مخفف عبارت Islamic World Science Citation Center می باشد که زیر نظر کتابخانه منطقه ای علوم و تکنولوژی شیراز (Regional Library of (Science & Technology قرار دارد.
این کتابخانه به نوعی معادل انستیتو اطلاعات علمی آمریکا (ISI) واقع در فیلادلفیا می باشد که به صورت منطقه ای تدارک دیده شده است.