نسخه آزمایشی سامانه گزارشدهی بیماری ها در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی با حضوردکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر عرشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، نمایندگان مرکز بهداشت شمال و دیگر مسئولان نمایش داده شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان، سامانه گزارشدهی بیماری های واگیر در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی با حضور دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر شهنام عرشی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و دکتر نعمت الله محمدی نیا معاون فنی ایشان، دکتر ایمان عموزاده معاون بهداشت مرکز بهداشت شمال تهران، خانم دکتر محمودی کارشناس مسئول واحد بیماری های واگیر مرکز بهداشت شمال تهران و دکتر غلامرضا حبیبی مدیرعامل موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان در حوزه فناوری اطلاعات نمایش داده شد.
در ابتدای این جلسه، مدیرعامل موسسه فرزان ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های موسسه، سامانه های سلامت هوشمند این موسسه با برند «سالم سا» را معرفی کرد.
وی در ادامه با نمایش سامانه گزارشدهی بیماری ها گفت: این سامانه با همکاری مشکترک مرکز بهداشت شمال و موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان طراحی، پیاده سازی و اجرا شده است.
دکتر حبیبی با اشاره به کارکرد سامانه های فراکام (ارتباطات هوشمند سلامت)، هوما (مراقبت های هوشمند سلامت) و فراهوش (مدیریت هوشمند سلامت) اظهار کرد: امکانات این سامانه ها از قبیل نمایش داشبورد و چگونگی ارسال گزارش در این سامانه ها است.
وی در ادامه درباره سامانه گزارش دهی بیماری نیز گفت: این سامانه با توجه به الگوریتم هایی که در طراحی آن به کار رفته است، این قابلیت را دارد که ضمن برقراری ارتباط با پزشک، گزارش بیماری واگیر را از طریق تلگرام یا بصورت تحت وب از وی دریافت و ضمن ثبت مکان پزشک و بیمار بر روی نقشه، توزیع اپیدمیولوژیک بیماری های واگیر را با دقت بالا روی نقشه نشان می دهد و میزان شیوع بیماری ها را به تفکیک محله، مناطق شهری، در سطح شهر یا شهرستان و نهایتا استان به نمایش در می آورد.
وی گفت: از دیگر ویژگی های مهم این سامانه بصری سازی یا visualization داده ها برای تسهیل تحلیل اطلاعات و فیلترهای پیشرفته برای بررسی داده ها به تفکیک مراکز، مناطق جغرافیایی، زمان و …. است.
مدیرعامل موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان به امکانات سامانه گزارشدهی بیماری ها از قبیل نمایش در لحظه (Real Time) بر روی نقشه به تفکیک مراکز بهداشتی و پزشک، قابلیت خروجی گرفتن اطلاعات در یک فایل اکسل به منظور سهولت سازماندهی، امکان محدود کردن بازه زمانی مد نظر بر اساس مرکز، زمان و نوع ارسال بیماری پرداخت و خاطر نشان کرد: با راه اندازی و بهره برداری از این سامانه، کارشناسان مراکز بهداشت می توانند فرآیند ارتباط بین پزشک و بیمار را به صورت مستمر رصد کنند.
وی افزود: این سامانه با ساختاری مرکز- محور، امکان تجمیع اطلاعات را در سطوح مختلف، از جمله پزشک، پایگاه های مراقبت و مرکز بهداشتی- درمانی، شبکه بهداشت – درمانی، دانشگاه علوم پزشک و در نهایتا در سطح ملی را فراهم کرده است بنحویکه هر مرکز و مدیر آن، به اطلاعات مجموعه تحت پوشش خود و زیرمجمئعه های آن دسترسی دارد.
در پایان این جلسه دکتر عرشی، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی نیز از همکاری بین این معاونت با موسسه فرزان استقبال و بر راه اندازی سامانه گزارشدهی بیماری های واگیر تاکید کرد.
موسسه توسعه دانش، پژوهش و فناوری فرزان، به عنوان مرکزی نوآور و پیشرو در حوزه سلامت هوشمند در سطح کشور، آمادگی خود را برای همکاری با مراکز بهداشتی درمانی، دانشگاه های علوم پزشکی و پزشکان ارجمند جهت اجرای برنامه های سلامت الکترونیک و موبایل اعلام می کند.