رئیس موسسه علوم رایانه ای نرم و عضو دانشگاه کالیفرنیا برکلی موفق شد مدال بنجامین فرانکلین در زمینه علوم مهندسی الکتریک را به دلیل ابداع سیستم “منطق مبهم” که می تواند مشکلات متعددی را در حیطه هوش مصنوعی و کنترلهای خودکار ماشینها رفع کند دریافت کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سایسنس سنترال در گزارشی منتشر کرده درباره مدالی که لطفعلی عسگرزاده چندی پیش کسب کرده آورده است: پروفسور لطفعلی عسگرزاده پروفسور علوم رایانه ای و مهندسی در دانشگاه کالیفرنیا برکلی به دلیل ابداع و تولید “منطق نامعلوم” سیستمی ریاضی که قادر است جنبه های نامفهوم و مبهم زبان و افکار انسان را دریافته و ثبت کند، مدال ارزشمند بنجامین فرانکلین مهندسی الکتریک را دریافت کرد. سیستم ابداعی وی می تواند مشکلات متعددی را در حیطه هوش مصنوعی و کنترلهای خودکار ماشینها رفع کند.
وی همچنین به دلیل ابداع سیستم ریاضی اش به عنوان “پدر منطق نامعلوم” یا مبهم شناخته می شود. این سیستم فضایی مناسب را برای رایانه ها به وجود می آورد تا برای مثال برای مفاهیم مختلفی مانند ”سرد” یا “خیلی سرد” تفاوت قائل شده و آنها را از یکدیگر مجزا سازد.
پروفسور عسگرزاده در باکو متولد و در ایران بزرگ شده است. وی در سال ۱۳۲۱ مدرک لیسانس خود را در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه تهران دریافت کرد و در سال ۱۳۲۵ دوره فوق لیسانس این رشته را در MIT گذراند. سپس در سال ۱۳۲۸ برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه کلمبیا رفت و تا سال ۱۳۴۱ در هیئت علمی این دانشگاه باقی ماند و در نهایت به دانشگاه کالیفرنیا برکلی رفت و در مقام پروفسور این دانشگاه از سال ۱۳۷۰ ریاست موسسه علوم رایانه ای نرم را به عهده داشت.
اولین مقاله وی در زمینه “منطق مبهم” در سال ۱۹۶۵ میلادی منتشر شده است. وی در طول فعالیتهای علمی خود جوایز متعددی از جمله مدال افتخار IEEE، مدال ریچارد همینگ، جایزه هوندا و جایزه الن نیوول را دریافت کرده و در حال حاضر یکی از اعضای آکادمی ملی مهندسی به شمار می رود.
مدال بنجامین فرانکلین جایزه علمی و مهندسی است که سالانه از سوی موسسه فرانکلین در پنسیلوانیا به برترین دانشمندان در حوزه های علمی شیمی، محیط زیست، مهندسی الکترونیک، علوم زیستی، مهندسی، و علوم رایانه ای اهدا می شود.