معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور گسترش همکاری های علمی بین المللی بین ایران و فرانسه با سفیر فرانسه در تهران دیدار و گفتگو کرد.
دکتر احمدی در این دیدار گزارشی از پیشرفت های علمی ایران ارائه کرد و با تاکید بر این نکته که همکاری های علمی بین المللی صرفاً نباید به چارچوب های آموزشی محدود شود، گفت: در دنیای فعلی بحث دیپلماسی علمی ابزار قدرتمندی است که می تواند به تعمیق روابط میان کشورها کمک کند و نه تنها محور آموزش، بلکه باید محور پژوهش و فناوری را نیز در بر بگیرد.
دکتر احمدی افزود: ما به دنبال ساز و کار و طراحی مدلی هستیم که میان بدنه علمی و پژوهشی دو کشور ارتباط برقرار کند.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، اعزام استادان و دانشجویان دکترا به فرصت های مطالعاتی، تشکیل کارگاه های آموزشی، تبادل استاد و دانشجو، برقراری ارتباط میان پارک های علم و فناوری دو کشور، راه اندازی تورهای علمی و ایجاد دوره های مشترک را از راهکارهای افزایش ارتباط و همکاری های علمی عنوان کرد.
دکتر احمدی اظهار داشت: انتظار ما این است که شبکه ای ایجاد شود که دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران، دانشگاه ها و پژوهشگاه های متناظر خود را پیدا کنند و ستادهای دولتی هم تسهیل کننده این ارتباط باشند.
برونو فوشه، سفیر فرانسه در جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن اظهار خرسندی از افزایش تبادلات علمی میان ایران و فرانسه به مبادلات علمی طولانی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر دو هزار دانشجوی ایرانی در فرانسه به تحصیل مشغول هستند و سطح علمی این دانشجویان هم خیلی بالاست و این امر نشان از پتانسیل بالای دانشگاه های ایران دارد.
سفیر فرانسه در تهران در ادامه با اشاره به این نکته که مبادلات علمی میان دو کشور نباید به مبادله دانشجو محدود شود و باید محورهای پژوهش و فناوری را نیز در برگیرد، گفت: فرانسه در ایران به دلایل ادبی و حقوقی شهرت دارد، ولی این تصویر باید تغییر کند و شامل مباحث علمی نیز بشود.
سفیر فرانسه با اعلام آمادگی در تبادل دانشجو در سطح تحصیلات تکمیلی و تبادلات پژوهشی، گفت: فرانسه برای تشویق و افزایش همکاری های علمی آمادگی کامل دارد.
بر اساس این گزارش، در این نشست مقرر شد جزئیات موارد همکاری بعد از بحث و تبادل نظر میان مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم و رایزن علمی فرانسه مشخص و تدوین شود.