دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) از بررسی روند پیشرفت دو طرح پژوهشی کلان ملی و ارائه گزارش سامانه “سمات” در یکصد و سیزدهمین جلسه کمیسیون دائمی عتف خبر داد.
دکتر وحید احمدی پس از اتمام جلسه یکصد و سیزدهمین جلسه کمیسیون دائمی عتف در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در جلسه امروز دو طرح کلان ملی مطرح و بررسی شد.
معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم ادامه داد: طراحی و ساخت پروتز عصبی زیرجلدی برای بازیابی عملکرد حرکتی در افراد دچار ضایعات نخاعی به عنوان یکی از طرح های کلان ملی در این جلسه مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علم و صنعت ایران، مجری محوری این طرح کلان است و کمیسیون سلامت و امنیت غذایی و رفاه اجتماعی نیز هدایت طرح را برعهده دارد و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نیز بهره بردار و متقاضی طرح به شمار می آید.
احمدی با بیان اینکه طرح کلان طراحی و ساخت این پروتز با مشکل کمبود اعتبار روبه رو بوده است، گفت: با وجود کمبود اعتبار، این طرح به پیشرفت فیزیکی ۲۰.۷ درصد رسیده است و امیدواریم بتوانیم بخشی از بودجه مورد نیاز را تامین کنیم.
وی درباره دومین طرح مطرح شده در نشست امروز شورای عالی عتف گفت: طرح کلان ملی طراحی و ساخت میکرو توربین گازی ۲۰۰ کیلو واتی با سیستم تولید همزمان حرارت و برق (CHP) و ذخیره سازی انرژی نیز در جلسه امروز، طرح و بررسی شد.
دبیرکل شورای عالی عتف اضافه کرد: دانشگاه کاشان، دانشگاه محوری این طرح و پژوهشگاه نیرو نیز مجری صنعتی طرح هستند و دانشگاه های صنعتی شریف و صنعت آب و برق عباسپور نیز به عنوان دانشگاه های همکار در اجرای طرح مشارکت دارند.
وی پیشرفت فیزیکی این طرح کلان را حدود ۱۰ درصد اعلام کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم مشکل کمبود بودجه این طرح را تا حدودی رفع کنیم.
به گفته احمدی، اعضای کمیسیون عتف از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که زمینه و توان همکاری در این دو طرح کلان را دارند خواستند که به عنوان مجری محوری به برنامه اضافه شوند.
وی به ارائه گزارشی از سامانه سمات توسط دبیرخانه شورای عالی عتف در جلسه امروز اشاره کرد و گفت: این سامانه از قبل طراحی شده و به منظور کنترل و ایجاد دسترسی و بهره برداری از اطلاعات پژوهشی، علمی و فناوری از یک درگاه (پرتال) واحد و همچنین مدیریت و راهبری فعالیت های پژوهش های تدارک دیده شده است.
دکتر احمدی ادامه داد: در واقع هدف از طراحی پرتال این بوده که دو سیستم را در یک درگاه داشته باشیم که در سیستم اول، گزارش طرح های تحقیقاتی و محصولات آنها که از بودجه های پژوهشی استفاده می کنند مطرح است و سیستم دوم مربوط به دریافت گزارش طرح های تحقیقاتی که از محل یک تا سه درصد بودجه دستگاه ها تامین اعتبار می شود.
وی خاطرنشان کرد: مصوبه ای از کمیسیون دائمی عتف گرفتیم که براساس آن، برخی دستگاه های مادر بتوانند برای بالا بردن ضریب اعتماد داده ها، اطلاعات دریافتی از دستگاه های زیرمجموعه خود را قبل از اینکه به شورای عتف ارسال کنند مورد تایید قرار دهند.
معاون پژوهشی وزارت علوم درعین حال تاکید کرد: مطابق قانون و تاکید دیوان محاسبات، دستگاه ها ملزم هستند اطلاعات درست ارائه دهند و تایید دستگاه های مادر، از دستگاه های زیرمجموعه آنها رفع مسوولیت نمی کند.