آییننامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی، لایحه حمایت از تجاری سازی نوآوریها و اختراعات و شرکتهای دانش بنیان و آییننامه ارائه تسهیلات مسکن به نخبگان دقایقی پیش به تصویب هیئت دولت رسید.
به گزارش خبرگزاری مهر، هیئت دولت در جمع نخبگان کشور همزمان با دومین روز همایش ملی نخبگان جوان که توسط بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد سه مصوبه فوق را به تصویب رساند.
ارائه تسهیلات مسکن به نخبگان
بر این اساس آییننامه ارائه تسهیلات مسکن به نخبگان که به گفته دکتر صادق واعظ زاده معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ماههای اخیر در دولت مورد کار کارشناسی قرار گرفت به تصویب هیئت دولت رسید. در زمان تصویب این مصوبه پیشنهاد ارائه تسهیلات به ۳۰۰ نخبه برجسته ارائه شد که رئیس جمهوری اعلام کرد این تسهیلات به تعداد بیشتری از نخبگان برجسته تعلق گیرد.
ایجاد صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای تجاری سازی نوآوریها و اختراعات
همچنین لایحه حمایت از تجاری سازی نوآوریها و اختراعات و شرکتهای دانش بنیان به تصویب هیئت دولت رسید. بر اساس این مصوبه صندوق نوآوری و شکوفایی با اعتبار ۳ میلیارد یورو ایجاد می شود تا در جهت حمایت از مخترعان و شرکتهای دانش بنیان حرکت کند و زمینه تجاری سازی اختراعات و دستاوردهای علمی فراهم شود.
تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی
آییننامه تسهیل دسترسی نوآوران به امکانات و خدمات علمی و فنی نیز به تصویب هیئت دولت رسید. بر اساس این مصوبه نخبگان می توانند از امکانات پژوهشی و آزمایشی و کتابخانه ای دستگاههای مختلف کشور استفاده کنند و دستگاههای مختلف نیز می توانند از مشاوره نخبگان بهره جویند.
از سوی دیگر، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان یکی از مواد لایحه تجاری سازی اختراعات، نوآوریها و شرکتهای دانش بنیان مطرح است که باید به تصویب مجلس نیز برسد.
به گزارش خبرگزاری مهر، صادق واعظ زاده در حاشیه دومین همایش ملی نخبگان جوان در جمع خبرنگاران افزود: در صورت تصویب در هیئت دولت و مجلس شورای اسلامی سه میلیارد یورو بر اساس این طرح صرف تجاری سازی اختراعات و حمایت از شرکت های دانش بنیان می شود.
وی با اشاره به برگزاری دومین همایش ملی نخبگان جوان یادآور شد: در این همایش از رهنمودهای مقام معظن رهبری که برای تدوین برنامه بلند مدت بنیاد ملی نخبگان راهنما است، استفاده شد و فردا نشست یک هزار نفر از نخبگان با هیئت دولت برگزار می شود. در این نشست نمایندگان نخبگان دیدگاه های خود را با هیئت دولت در میان می گذارند.
سه مصوبه مهم و موثر دولت برای حمایت از نوآوران و نخبگان
دکتر واعظ زاده اظهار داشت: سه مصوبه مهم و موثر دولت برای حمایت از نوآوران، مخترعان و شرکتهای دانش بنیان و تسهیلات مسکن نخبگان در ماههای اخیر در دولت کار مورد کار کارشناسی قرار گرفته که فردا نهایی می شوند. امیدواریم این مصوبه ها زمینه جدیدی برای حضور نخبگان در تصمیم سازی ها فراهم کند.
شناسایی مخترعان تا چند هفته آینده آغاز می شود
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که طرح حمایت از مخترعان از چه زمانی آغاز می شود، گفت: شناسایی مخترعان تا چند هفته آینده آغاز می شود . منابع این طرح تأمین شده و به موسسات همکار بنیاد ملی نخبگان پرداخت شده است، بنابراین مخترعانی که اختراع آنها به ثبت رسیده می توانند مدارک لازم را مطابق طرح تحویل دهند و ظرف ۴۵ روز دستگاههای همکار بنیاد تکلیف اختراع را مشخص می کنند.
آغاز بررسی، شناسایی و ارزیابی اختراعات برای ارائه تسهیلات
وی گفت: حمایت از اختراع به این معنی است که اختراع مبنای علمی داشته و نوآورانه باشد. منابع لازم برای بررسی، شناسایی و ارزیابی سه هزار اختراع تأمین شده و ظرف یک تا دو هفته آینده اعلام می شود و مخترعان پس از اطلاع یافتن از این موضوع می توانند مدارک خود را برای بررسی بیشتر ارائه دهند.
دکتر واعظ زاده گفت: از یک سال و نیم گذشته تاکنون که بنیاد ملی نخبگان فعال شده است، کار پر حجم و برنامه ریزی شده ای برای نخبگان جوان انجام شده و بنیاد اولویت را به نخبگان جوان داده است.
وی اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان حمایت های خود را از دانش آموزان شروع کرده و هم اکنون برای اولین بار استادیاران جوان و پژوهشگران جوان را مورد حمایت قرار داده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، این بنیاد را قوی ترین حرکتی دانست که در سطح کشورهای اسلامی برای حمایت از نخبگان جوان ایجاد شده است.
وی با اشاره به دیدار امروز نخبگان با مقام معظم رهبری گفت: بنیاد ملی نخبگان با دستور مقام معظم رهبری ایجاد شده است و بر روی آن نظارت کلان صورت می گیرد و امروز نیز مقام معظم رهبری در رهنمودهای خود از عملکرد بنیاد ابراز رضایت کردند.
حمایت بنیاد ملی نخبگان از نخبگان خارج از کشور
واعظ زاده درباره حمایت بنیاد ملی نخبگان از نخبگان خارج از کشور گفت: بنیاد تمامی نخبگان را مورد حمایت، تقدیر و تکریم قرار می دهد و منابع مالی و حمایت های مادی تنها در صورتی به نخبگان ایرانی خارج از کشور اختصاص داده می شود که این اعتبارات در داخل کشور و دانشگاههای کشور هزینه شود.