وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تولید ۶ داروی مورد نیاز کشور، گفت: در فراخوانهای دوم و سوم این وزارتخانه اقدام به تولید فاکتور ۸ انعقادی، تولید واکسن، تجهیزات آزمایشگاهی، انواع لیزرها، اسپکت های قلبی و شتاب دهنده خطی می شود.
مرضیه وحید دستجردی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره شکوفایی و نوآوری با اشاره به رتبه جهانی ایران در حوزه علوم پزشکی، افزود: ایران در سال ۲۰۰۸ در پایگاه استنادی اسکوپوس رتبه ۲۳ جهانی را در حوزه علوم پزشکی به دست آورد و در سال ۲۰۱۱ به رتبه ۱۹ جهانی ارتقا یافت.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ارتقای ۴ رتبه ای ایران در حوزه علوم پزشکی را مرهون تلاشهای جوانان و محققان جوان کشور دانست و اظهار داشت: امیدوارم با همکاری دستگاه های مرتبط بتوانیم این رتبه ایران را در حوزه علوم پزشکی بیش از پیش ارتقا دهیم.
وی با اشاره به رونمایی از ۶ دارو در روزهای گذشته خاطر نشان کرد: از این تعداد، ۲ دارو از دسته داروهای بیوتکنولوژی و ۴ داروی دیگر از نوع مواد اولیه پیچیده است که با حمایت معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از سال ۸۸ طی اعلام فراخوانی اجرایی شد.
دستجردی با بیان اینکه این فراخوان برای تولید ۱۲ داروی مورد نیاز کشور بوده است، خاطر نشان کرد: در فراخوان اول ۶ دارو تولید شد و در فراخوانهای دوم و سوم به تولید فاکتور ۸ انعقادی که قله دارو سازی و حاوی ۱۲ نوع پروتئین است، پرداخته می شود.
وی تولید واکسن، تجهیزات آزمایشگاهی، انواع لیزرها، اسپکت های قلبی و شتاب دهنده خطی را از تولیدات آینده محققان حوزه پزشکی نام برد و یادآور شد: این تجهیزات از جمله تجهیزاتی هستند که به دلیل تحریم، ایران از داشتن آن محروم است.
تولید ملی و تجاری سازی: افق تولیدات ملی در حوزه علوم پزشکی