به گفته قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، نخبه ای که در داخل کشور مدرک دکتری می گیرد به احتمال ۹۰ درصد از کشور خارج نمی شود.
دکتر سعید سهراب پور اضافه کرد: بنیاد ملی نخبگان تنها آمار خروج نخبگانی را دارد که زیر پوشش این بنیاد قرار دارند و ممکن است عده ای دیگر از نخبگان که تحت پوشش بنیاد مذکور هم نیستند از کشور خارج شوند اما آماری از آنان در دست نیست.
وی تسهیلات بنیاد ملی نخبگان و افزایش دوره های دکتری را دو عامل مهم کاهش خروج نخبگان از کشور اعلام و تاکید کرد: نخبه ای که در داخل کشور مدرک دکتری می گیرد به احتمال ۹۰ درصد از کشور خارج نمی شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یادآوری کرد که جامعه آماری برای بررسی میزان خروج از کشور نخبگان مربوط به سالهای ۷۶ تا ۹۰ و محدود به رتبه های برتر کنکور است که تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان هستند.
وی ادامه داد: از میان برگزیدگان کنکور سراسری که در جامعه آماری مذکور حضور دارند، ۵۰۰ نفر از گروه علوم ریاضی فیزیک، ۳۰۰ نفر از گروه علوم تجربی و ۱۰۰ نفر از گروه علوم انسانی قرار دارند.
دکتر سهراپ پور با تاکید بر اینکه بنیاد ملی نخبگان آمار دقیقی از میزان خروج نخبگان از کشور دارد، اظهار داشت: گزارش آماری تمام نخبگانی که از کشور خارج شده اند با اداره گذرنامه چک شده و دقیقاً می دانیم چند نخبه هم اکنون در خارج از کشور به سر می برند.
وی در این باره توضیح داد: در یک طرح مطالعاتی نخبگان و استعدادهای برتر را به لحاظ زمانی به ۳ گروه تقسیم کردیم. دسته اول تا سال ۸۱، گروه دوم از سال ۸۱ تا ۸۶ و گروه سوم از ۸۶ تقسیم بندی شدند که میزان خروج گروه دوم ۲۰ درصد کاهش یافته است.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نتایج استخراج شده از این مطالعات، ادامه داد: آمارهای به دست آمده از تحقیقات نشان می دهند که گروه سوم هنوز در حال تحصیل و در داخل کشور هستند ولی خروج گروه دوم که شامل دانشجویان از سال ۸۱ تا ۸۶ هستند، نسبت به گروه اول که از بدو آمارگیری تا سال ۸۱ را شامل می شوند، کمتر شده است.
استعدادهای درخشان: ۹۰درصد نخبگان دارای مدرک دکتری از کشور خارج نمی شوند.