معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: تمرکز بنیاد ملی نخبگان بر توانمندسازی نخبگان است.
دکتر سورنا ستاری در گردهمایی برگزیدگان کنکور سراسری و مدال آوران المپیادهای دانش آموزی در تالار وحدت تهران افزود: کشوری که هزینه های آن از محل فروش نفت خام به دست می آید هیچوقت نمی تواند نخبگانش راضی کند.
دکتر ستاری با بیان اینکه نخبه در چنین اقتصادی شکل نمی گیرد، خاطرنشان کرد: مهاجرت نخبگان به همین دلیل است.
وی ادامه داد: در اقتصاد بحثی وجود دارد که به چه دلیل کشورهای دارای منابع، نمی تواند پیشرفت کنند.
معاون رییس جمهوری با بیان اینکه نفت را با هزینه پنج دلار استخراج و آن را ۱۰۰ دلار می فروشیم، افزود: وقتی چنین رانتی در اقتصاد وجود دارد احتیاجی به نخبه نیست؛ تکنولوژی را وارد می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در چنین اقتصادی به طور قطع نخبه نمی تواند رشد کند، گفت: در این اقتصاد، تولیدکننده و یا صنعتگر نمی تواند منزلت داشته باشد بنابراین مشکل دولتی و قوانین دست و پا گیر مقابل تولیدکننده می گذارند زیرا احتیاجی به تولید ندارند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه با مهاجرت نخبگان مخالف نیستم، ادامه داد: باید امکاناتی فراهم کنیم که اگر نخبه ای خواست به خارج از کشور برود خودمان آنها را بورس کرده و اعزام کنیم.
وی تحقق این خواسته را از آرزوهای خود بیان کرد و گفت: در حوزه اشتغال نیز با تغییراتی که در دوره جدید در بنیاد روی داده است، باید اشتغال نخبگان را تضمین کنیم.
وی با بیان اینکه با فرار از جامعه و رفتن به خارج، کشور درست نمی شود، افزود: دوست داریم چنانچه نخبگان به خارج از کشور می روند مجددا برگردند.
دکتر ستاری با بیان اینکه در شرکت های دانش بنیان امکانات بسیار خوبی عرضه شده است، ادامه داد: ادبیات جدیدی در هفت ماه گذشته در کشور شکل گرفته است.
معاون رییس جمهوری گفت: در مفاهیم اقتصاد دانش بنیان، مراکز نوآوری و پارک های علم و فناوری تعریف می شود، از این رو به دنبال تحقق این برنامه ها هستیم.
دکتر ستاری خاطرنشان کرد: در ماه های آینده شاهد تغییرات جدی در دانشگاه های اصلی کشور خواهیم بود.
وی به راه اندازی ستاد ˈفناوری نرمˈ در معاونت علمی اشاره کرد و گفت: این ستاد را برای ارتباط مناسب با علوم انسانی و مهندسی در حوزه های تکنولوژی راه اندازی کردیم.
وی با بیان اینکه در دوره کنونی علم دیگر مرز ندارد، افزود: در علوم بینابین مانند ˈنانو، بایو و کاگنیتیوˈ دیگر ربطی ندارد که فرد، پزشک یا مهندس باشد؛ این مرزها شکسته شده است و اکنون به روش های جدیدی برای بحث پژوهش نیازمندیم.
دکتر ستاری گفت: انتظار داریم نخبگان، نقش متقابل را در این حوزه ایفا کنند و از ما بخواهند تا توانمند شویم.